Archief
EO

EO

Maassluis betaalt ruim anderhalve ton voor kerstevenement

De gemeente Maassluis draagt 110.000 euro bij aan de productie van het EO-programma Kerstfeest in de Stad en 50.000 euro aan bijkomende kosten. Een deel hiervan wordt gebruikt voor een magazine dat landelijk wordt verspreid. Dat laat de gemeente desgevraagd weten aan de WOS. Het programma wordt op 8 december opgenomen, de exacte locatie voor het podium is nog niet bekendgemaakt.

Het bedrag heeft nog voor de zomervakantie de instemming gekregen van een afvaardiging van de gemeenteraad, het zogeheten seniorenconvent. In eerste instantie was er een hoger bedrag voorgesteld voor het evenement, namelijk zo'n 300.000 euro. Maar dat voorstel heeft het niet gehaald.

"Een belangrijke reden waarom we Kerstfeest in de Stad ondersteunen is de aandacht die er in het programma wordt besteed aan eenzaamheid. Ook in Maassluis komt eenzaamheid voor, bijvoorbeeld onder ouderen die hun partner hebben verloren. Daarnaast kan Maassluis zich landelijk profileren als dé stad waar je kerst kunt vieren en beleven", zo laat een woordvoerder van de gemeente weten.

Categorieen:
Maassluis Algemeen