Archief
Google Streetview

Google Streetview

Maassluis gaat begraafplaats opknappen

Gemeente Maassluis gaat het aanzicht en de voorzieningen verbeteren op de begraafplaats aan de Willem de Zwijgerstraat. Zo zullen de verzakkingen worden aangepakt en worden de toiletten in het beheerdersgebouw opengesteld voor publiek.

In november 2017 is er in de gemeenteraad unaniem een motie aangenomen om de visuele toestand van de begraafplaatsen weer op het afgesproken niveau terug te brengen. Ook moest worden onderzocht of er de mogelijkheid was om de aula toegankelijk te maken voor bezoekers van de begraafplaatsen, zodat zij gebruik kunnen maken van sanitaire voorzieningen.

Dit jaar zullen de paden worden opgehoogd, de dekstenen worden uitgelijnd en de beukhagen worden gesnoeid. De aula, waarin de toiletten zijn gesitueerd, is niet meer toegankelijk en zal worden gesloopt als hier geen vleermuizen te vinden zijn. Er is opdracht gegeven om de toiletten in het beheerdersgebouw te renoveren. Deze kunnen dan beschikbaar komen voor bezoekers.

Op de nieuwe begraafplaats aan de Hooge Zeedijk zijn de toiletten tijdens de openingstijden van de begraafplaats wel vanaf de buitenzijde toegankelijk voor het publiek. Hier zijn verwijsborden aangebracht.

Categorieen:
Maassluis Politiek