Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Maassluis gaat begraafplaats opknappen

Door: Kyra Moor

Gepubliceerd op: zaterdag 2 februari 2019 11:09

Foto: Google Streetview


Gemeente Maassluis gaat het aanzicht en de voorzieningen verbeteren op de begraafplaats aan de Willem de Zwijgerstraat. Zo zullen de verzakkingen worden aangepakt en worden de toiletten in het beheerdersgebouw opengesteld voor publiek.

In november 2017 is er in de gemeenteraad unaniem een motie aangenomen om de visuele toestand van de begraafplaatsen weer op het afgesproken niveau terug te brengen. Ook moest worden onderzocht of er de mogelijkheid was om de aula toegankelijk te maken voor bezoekers van de begraafplaatsen, zodat zij gebruik kunnen maken van sanitaire voorzieningen.

Dit jaar zullen de paden worden opgehoogd, de dekstenen worden uitgelijnd en de beukhagen worden gesnoeid. De aula, waarin de toiletten zijn gesitueerd, is niet meer toegankelijk en zal worden gesloopt als hier geen vleermuizen te vinden zijn. Er is opdracht gegeven om de toiletten in het beheerdersgebouw te renoveren. Deze kunnen dan beschikbaar komen voor bezoekers.

Op de nieuwe begraafplaats aan de Hooge Zeedijk zijn de toiletten tijdens de openingstijden van de begraafplaats wel vanaf de buitenzijde toegankelijk voor het publiek. Hier zijn verwijsborden aangebracht.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
TipTop
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS