Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Maassluis moet twee getijdenparken krijgen

Door: Kees van Doorn

Gepubliceerd op: maandag 29 juli 2019 11:38

Foto: Plein06


Als het aan het college van B en W ligt, krijgt Maassluis twee getijdenparken. Aan de Koning Willem-Alexander Boulevard, direct naast natuurspeelplaats Avonturis, moet 'Groene Poort Noord' komen. Het tweede getijdenpark 'De Zaayer' komt ter hoogte van het gelijknamige gemaal.

Een getijdenpark ligt in de oever van de rivier. Met vloed loopt het onder water en met eb valt het droog. Hierdoor ontstaat een nieuwe, unieke leefomgeving voor planten en dieren. Bovendien is het een verfraaiing van de oever. Voor Maassluis en haar inwoners geven de getijdenparken een mogelijkheid om het water toegankelijker en het gebied recreatief aantrekkelijker te maken.

Rijkswaterstaat, dat met de getijdenparken de waterkwaliteit kan verbeteren, is opdrachtgever en ontvangt van de gemeente Maassluis een bijdrage voor de planvorming en uiteindelijke realisatie. Met het gelijktijdig aanleggen van beide getijdenparken is het mogelijk om schaalvoordeel te behalen en vrijgekomen grond te hergebruiken.

Bij het ontwerp van de getijdenparken wordt ook gekeken naar mogelijkheden tot het opvangen van zwerfafval. Verder onderzoek moet uitwijzen of de opvang van zwerfafval en plastic met behulp van het getijdenpark mogelijk is. Na de planuitwerking wordt door middel van een risicoanalyse gekeken of daadwerkelijk gestart kan worden met de realisatie van de getijdenparken.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Greve banden algemeen
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS