Archief

Maassluis rekent af met braakliggende grond op 't Stort

Lang lag de grond van het voormalige Pallet-Potterrein bij woonbuurt 't Stort in Maassluis braak. Maar met de start van de bouw van 27 energiezuinige huurwoningen wordt daar definitief mee afgerekend. Eerder al plaatste MTS Europroducts er een bedrijfshal, waardoor het noordelijke deel van het terrein weer in gebruik werd genomen, nu wordt ook het zuidelijke deel volgebouwd.

Maasdelta en de gemeente realiseren op het terrein 27 sociale huurwoningen, waarmee zij tegemoet proberen te komen aan de grote vraag naar betaalbare woningen. Van de 27 huurwoningen zijn 20 woningen gelegen aan de nieuwe Gijsbert Dirkzwagerstraat, 4 woningen aan de A.E. Maasstraat en 3 woningen aan de Heldringstraat. De wijk wordt met de nieuwe woningen en de nieuwe straat afgerond.

De eerste paal ging dinsdag de grond in. De heiwerkzaamheden duren ongeveer drie weken. Daarna wordt gestart met het plaatsen van de fundering en de verdere opbouw. De nieuwe woningen worden naar verwachting begin 2020 aan de huurders opgeleverd.

Categorieen:
Maassluis Algemeen