Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Maassluis start proef met rattenvangst

Door: Bas Booister

Gepubliceerd op: donderdag 31 januari 2019 18:41

Foto: Jens van Pieterson


De gemeente Maassluis doet sinds deze maand mee aan een proef waarbij ratten op een 'humane en duurzame' wijze worden gevangen. Dat blijkt uit antwoorden van het college van burgemeester en wethouders op vragen van het CDA, dat zich zorgen maakte over rattenoverlast in de stad.

Volgens B en W is het toegenomen aantal ratten een landelijk probleem. Een van de oorzaken is dat sinds 1 januari 2017 in de buitenruimte geen muizen- en rattengif meer gebruikt mag worden. Er is tegenwoordig meer aandacht voor preventie dan voor bestrijding. Wel is het stadsbedrijf actief in het verwijderen van zwerfafval, zodat de stad niet zo aantrekkelijk is voor de plaagdieren.


In totaal zijn er in 2018 34 meldingen binnengekomen over gesignaleerde ratten. De meldingen kwamen uit de Dijkpolder omgeving Oleanderpark, Sluispolder oost omgeving Vincent van Goghlaan, Maassluis West omgeving Zaneveldstraat en het Balkon – voornamelijk in de Jacob van Heemskercklaan.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
TipTop
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS