Archief

Maassluis stopt met vuurwerkdetectiesysteem

De gemeente Maassluis stopt met het inzetten van het detectiesysteem dat aangeeft op welke plekken en tijdstippen er zwaar (en dus illegaal) vuurwerk wordt afgestoken. Dit schrijft het college van B en W in een raadsinformatiebrief.

Volgens het college blijft het lastig om met het systeem het daadwerkelijk afsteken van vuurwerk te constateren en op grond daarvan iemand te kunnen bekeuren. Het afgelopen jaar is dat in Maassluis niet gelukt. Ook kan de politie met het detectiesysteem niet voorkomen dat er zwaar vuurwerk wordt afgestoken.

Het systeem bestond uit 16 sensoren die de gemeente op gebouwen liet plaatsen. Met het systeem kon bijna direct en tot op twee meter nauwkeurig worden vastgesteld op welke plekken er zwaar vuurwerk werd afgestoken. Ook kon worden gezien hoeveel zwaar vuurwerk inwoners afstaken en op welke tijden dat het meest gebeurde.

De gemeente Maassluis heeft drie jaar met het detectiesysteem gewerkt. Ze was, samen met onder andere Rotterdam, Schiedam en Vlaardingen, een van de eerste gemeenten die de methode gebruikten.

Categorieen:
Maassluis Algemeen