Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Maassluis trekt portemonnee voor trekschuit

Door: Bas Booister

Gepubliceerd op: woensdag 27 maart 2019 17:27


De herbouw van de historische trekschuit Den eerste Snik is weer een stapje dichterbij. Dinsdagavond heeft de gemeenteraad ingestemd met het geven van 64.000 euro aan de achterliggende stichting, die de herbouw mogelijk moet maken. Ook het Fonds Schiedam Vlaardingen en omstreken heeft de buidel getrokken.

Met het geld moet de bouw van een authentieke replica van een trekschuit van het type Snik gerealiseerd worden. De vaste ligplaats van de eerste replica komt in Maassluis, naast de Monstersche Sluis. Vanaf deze ligplaats worden op basis van een dienstregeling vaartochten georganiseerd op de historische trekvaartroute naar Delft.


Belangrijke voorwaarde voor wethouder Corine Bronsveld om de knip te trekken is dat de replica wel tenminste tien jaar zal varen. De bedoeling is dat de herbouw een jaar of twee in beslag neemt.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Boekestijn
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS