Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Maassluis weigert vergunning voor versteviging balkons

Door: Bas Booister

Gepubliceerd op: donderdag 11 juli 2019 10:05

Foto: Bas Booister


Het zou nog wel eens een tijdje kunnen duren voordat de balkons van een appartementencomplex aan de Fenacoliuslaan (huisnummers 1a tot en met 6d) worden verstevigd. Een aanvraag voor een omgevingsvergunning daartoe is namelijk onlangs door de gemeente Maassluis geweigerd. De aangeleverde constructietekeningen en berekening voldoen niet aan alle eisen van het zogeheten bouwbesluit.

Woningcorporatie Maasdelta wil op korte termijn met de gemeente om tafel om duidelijkheid te krijgen over de weigering en de gevolgen voor de planning. Volgens hen wordt in de aanvraag uitgegaan van een beproefde methode die al vaker in het land toegepast is.

De tijdelijke constructie die in augustus vorig jaar is aangebracht wordt geregeld door een ingenieursbureau gecontroleerd op veiligheid. Deze kan zo lang blijven staan als nodig is, zo laat Maasdelta weten. "Ons uitgangspunt is nog steeds om de werkzaamheden zo snel mogelijk uit te voeren en zo min mogelijk vertraging voor de huurders te veroorzaken."


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Cultuurweb
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS