Archief
Gemeente Maassluis

Gemeente Maassluis

Maassluis wil met vernieuwd beleid armoede voorkomen

De gemeente Maassluis is bezig met het vernieuwen van het armoedebestrijdingsbeleid. Wethouders Corine Bronsveld en Sjoerd Kuiper stellen daartoe dit jaar een plan van aanpak op. Punten waar ze mee aan de slag willen, zijn onder meer aandacht voor preventie, het verbeteren van de vindplaats voor informatie en een verbetering van de samenwerking en gegevensuitwisseling tussen organisaties.

De verbeterpunten komen niet uit de lucht vallen. Om te inventariseren waar behoefte aan is en waar de problemen liggen, is er vorige maand een bijeenkomst georganiseerd voor organisaties die met armoedebestrijding bezig zijn. In totaal kwamen daar ruim tachtig belangstellenden op af. Bedoeling van het nieuwe beleid is dat het effectiever wordt, waardoor zoveel mogelijk Maassluizers 'mee kunnen doen'.

Het is echter niet altijd gemakkelijk om armoede te constateren. Naast de signalen en verhalen, zijn er wel cijfers beschikbaar, bijvoorbeeld het aantal bijstandsuitkeringen. Het totaal aantal (bijstands)uitkeringen in Maassluis was in december vorig jaar 805. De voedselbank verstrekt wekelijks 230 voedselpakketten. De gemeente hoopt dat deze aantallen in de toekomst omlaag kunnen.

Wanneer het nieuwe armoedebeleid klaar is, zou armoede eerder gesignaleerd moeten worden en moeten de krachten tussen de diverse organisaties beter worden gebundeld. Zo moet worden voorkomen dat mensen tussen wal en schip terechtkomen. Het is de bedoeling dat het plan van aanpak nog dit jaar gepresenteerd kan worden.

Categorieen:
Maassluis Politiek