Archief
Signbiblio

Signbiblio

Maassluis wil miljoen beschikbaar stellen voor duurzaamheid

Als de gemeenteraad van Maassluis dinsdagavond instemt met het voorstel van wethouder Gerard van der Wees, komt er in totaal één miljoen euro beschikbaar voor het stimuleren van duurzaamheid in de stad. Het gaat om een duurzaamheidslening van zes ton en een stimuleringslening van vier ton.

Door het beschikbaar stellen van leningen kunnen particuliere huiseigenaren, verenigingen en stichtingen gemakkelijker investeren in energiebesparende en andere duurzame maatregelen. De leningen worden, net als de al bestaande Starterslening, gefaciliteerd door het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse gemeenten.

Het bijzondere aan de leningen is dat ze komen uit een zogeheten revolverend fonds. Dit houdt in dat het geld dat wordt bespaard met de duurzaamheidsmaatregelen, terugkomt in het fonds, zodat dit opnieuw uitgeleend kan worden.

Woningeigenaren kunnen vanuit de Duurzaamheidslening in aanmerking komen voor een krediet van 2.500 tot 25.000 euro. VvE's, verenigingen en stichtingen zonder winstoogmerk kunnen door middel van de Stimuleringslening Maassluis in aanmerking komen voor een krediet van 2.500 tot 100.000 euro.

Milieudienst DCMR draagt zorg voor de uitvoering van de inhoudelijke beoordeling van de aanvraag. Het nagaan van gegevens in het kadaster zal door de gemeente gebeuren.

Op de gemeentelijke website zal een pagina aangemaakt worden met informatie over de Duurzaamheids- en Stimuleringslening. Op deze pagina moet dan ook een stappenplan te vinden zijn voor de aanvraag van de leningen.

Categorieen:
Maassluis Politiek