Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Maassluise holocaustherdenking druk bezocht

Door: WOSRedactie

Gepubliceerd op: maandag 27 januari 2020 12:30

Foto: Theo van der Kraaij


Tientallen mensen hebben zondagavond de holocaustherdenking in Maassluis bijgewoond. Die herdenking was op de Markt, schuin tegenover het voormalige politiebureau. Dit is de plek waar tijdens de Tweede Wereldoorlog twee joodse gezinnen, Van Gelderen en Coltof, naar Westerbork zijn getransporteerd. Nazaten van beide Joodse families waren bij de herdenking aanwezig.

Na de herdenking vertrok men naar de Wateringsche Sluis, waar tijdelijk monument Levenslicht werd onthuld. Elke steen in het monument is geïmpregneerd met fluorescerende pigmenten waardoor de stenen in het ultraviolet oplichten.

In 170 gemeenten in Nederland is Levenslicht te zien, ook in Westland. Daar ligt het tot zondag 2 februari op het Wilhelminaplein in Naaldwijk. Het monument in Maassluis is tot vrijdag 7 februari te bezoeken.

Auschwitz

Het is deze maandag 75 jaar geleden dat Nazi-vernietigingskamp Auschwitz door het Rode Leger werd bevrijd. De Auschwitz-herdenking wordt maandagmiddag bijgewoond door koning Willem-Alexander, koningin Máxima en premier Rutte. Bij de herdenking zijn ook Holocaust-overlevenden aanwezig.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
TipTop
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS