Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Maassluizer aangehouden voor internetoplichting

Door: Stefan van der Meer

Gepubliceerd op: woensdag 17 augustus 2016 11:51

Foto: Politie


De politie heeft dinsdagmiddag rond 15.00 uur een inval gedaan bij een woning aan de Hyacinthstraat in Maassluis. Daarbij werd een 22-jarige bewoner aangehouden voor computervredebreuk, oplichting en witwassen.

De man wordt ervan verdacht dat hij uit naam van onder meer PostNL en een incassobureau mails heeft gestuurd met zogenoemde malware. Als mensen op een link klikten, kreeg hij volledige toegang tot hun computer. Zo kon hij meelezen in de bestanden en zien wat er getypt werd, maar ook namens de eigenaar online aankopen doen of via internetbankieren geld overmaken.

Een Nederlandse bank deed enkele weken geleden aangifte namens diverse klanten. De bank had al onderzoek gedaan, mede daardoor kwam de politie snel terecht bij de Maassluizer. Hij wordt vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Cultuurweb
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS