Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Maassluizer genomineerd voor beste jeugdboek

Door: WOSRedactie

Gepubliceerd op: woensdag 13 maart 2019 08:44

Foto: Facebook


Kinderboekenschrijver Arend van Dam uit Maassluis is genomineerd voor de Woutertje Pieterse Prijs. De prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan het beste Nederlandstalige jeugd- of kinderboek.

Van Dam bracht vorig jaar De reis van Syntax Bosselman uit, een historisch jeugdboek over Nederland en de slavernij. Hij is daarmee dit jaar één van de zes genomineerden, weet mediapartner RTV Rijnmond. "Het is historisch, maar tegelijk ook actueel. Eigenlijk zou iedereen dit boek moeten lezen", zegt de jury over De reis van Syntax Bosselman en voegt daaraan toe: "Verplichte kost op school."

De winnaar krijgt een oorkonde en een geldbedrag van 15 duizend euro. De uitslag laat nog een maand op zich wachten: op 11 april wordt de winnaar bekendgemaakt in Vlaams Cultuurhuis De Brakke Grond in Amsterdam.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
greve
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS