Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Maassluizer verdacht van voorbereiden ontploffing

Door: Stefan van der Meer

Gepubliceerd op: dinsdag 10 september 2019 15:12

Foto: Ben van de Ree - Google Streetview


Een 22-jarige Maassluizer wordt verdacht van het voorbereiden van brandstichting of ontploffing. De man blijkt al op 1 juni dit jaar bij een verkeerscontrole in Soesterberg - tussen Zeist en Amersfoort - te zijn aangehouden. Afgelopen vrijdag kwam zijn zaak voor bij de rechtbank Midden-Nederland in Utrecht, zo schrijft de regionale zender RTV Utrecht.

Bij de verkeerscontrole vond de politie een batterij, ontsteker, elektriciteitsdraden, slagpijpje, 300 gram ammoniumnitraat en fles met benzine, blijkt uit stukken van de rechtbank. Deze spullen bij elkaar kunnen gebruikt worden als bom. Een mobiele telefoon zou dienen als ontstekingsmechanisme. Onduidelijk is het doelwit van de ontploffing.

Volgens RTV Utrecht was de man overigens vanwege ziekte niet aanwezig in de rechtszaal. Het onderzoek in de zaak moet nog worden afgerond. In november wordt een nieuwe niet-inhoudelijke zitting gehouden


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
GJ
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS