Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage uploaden op onze website. Wij zullen deze controleren en bij goedkeuring publiceren.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Maassluizers moeten ramen en deuren sluiten na brand bij Esso

Door: Bas Booister

Gepubliceerd op: maandag 21 augustus 2017 22:18

Foto: Twitter marcelwout72


Bij de Esso raffinaderij in de Botlek, schuin tegenover Maassluis, is maandagavond een grote brand uitgebroken. Mensen in Maassluis hebben een melding op hun telefoon gekregen dat ze ramen en deuren moeten sluiten. De rook waait niet in de richting van Maassluis.

Dikke rookwolken zijn van een afstand te zien. De brand woedt sinds 21.26 uur in een zogenoemd fornuis, meldt mediapartner RTV Rijnmond. De Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond meldt dat de brandweer met veel wagens naar het terrein is gegaan om te blussen.

Er is een NL Alert verstuurd naar aanleiding van de brand bij Esso. "Grote brand bij de Esso Botlekweg Rotterdam. Ramen en deuren sluiten en ventilatie uitzetten. De verwachting is dat verdere escalatie niet plaatsvindt", luidt de melding. Een deel van het uiterste westen van Maassluis heeft geen NL-alert ontvangen.

Update 23.20
Een woordvoerder van Esso laat via Twitter weten dat de brand bij de raffinaderij van het bedrijf in de Botlek brand meester is. Er was een probleem in een fabriek waar benzinecomponenten in verwerkt worden.

Verder laat het bedrijf weten dat de zichtbare vlam de fakkel is: "Fakkelen is een veilige manier om druk in betroffen installatie te verlagen." De rest van de raffinaderij is gewoon in bedrijf.

MediaTV toont met een livestream beelden:


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Boekestijn
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS