Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Maassluizers voelen zich het meest en het minst ongezond

Door: Bas Booister

Gepubliceerd op: zaterdag 24 augustus 2019 14:05

Foto: Markt Maassluis-foto Bas Booister


Van alle woonkernen in onze regio voelen mensen zich in Maassluis enerzijds het minst ongezond en anderzijds juist het meest ongezond. Dat blijkt uit de Gezondheidskaart van de Volkskrant die is samengesteld met data van het RIVM, CBS en de 25 GGD's. Ook wonen er naar verhouding de meeste rokers en mensen met overgewicht van onze regio.

In de Kapelpolder wordt door 31 procent van de inwoners de gezondheid als slecht of matig ervaren, tegenover slechts 16 procent in de Aalkeetpolder. Nergens in onze regio worden dergelijke percentages gehaald. Van alle Westlandse kernen scoort Poeldijk het slechtst (23 procent) en De Lier en Honselersdijk het best (19 procent).


Alle kernen van Midden-Delfland scoren gelijk, 18 procent van de inwoners noemt de ervaren gezondheid slecht of matig. In Hoek van Holland gaat het om 24 procent.

Er is ook onderzocht hoe de diverse woonkernen scoren op het gebied van risico op angst of depressie, langdurige aandoeningen, beperkingen in bewegen, horen of zien, ernstig overgewicht, het niet opvolgen van de beweegrichtlijn, meer drinken dan de alcoholrichtlijn en het aantal rokers. Meer daarover is te vinden in de gezondheidskaart.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
GJ
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS