Archief
Twitter VDL Maassluis

Twitter VDL Maassluis

Maatregelen genomen om wateroverlast te voorkomen bij VDL

De gemeente Maassluis en voetbalclub VDL hebben gezamenlijk maatregelen genomen om wateroverlast op het terrein van de club in de toekomst zoveel mogelijk te voorkomen. Dat blijkt uit de beantwoording van schriftelijke vragen van de Verenigde Senioren Partij aan het college van burgemeester en wethouders in Maassluis.

Eind mei dit jaar is de club getroffen door wateroverlast. Zowel de kantine als de velden liggen in een kuil, waardoor overlast voorkomen altijd lastig blijft. Maar dankzij de vergroting van een bestaande afvoerbuis en het verlengen en vergroten van een greppel, zou het in de toekomst wel beter moeten gaan.

De bedoeling was dat er al eerder actie zou worden ondernomen door de gemeente, maar omdat er weinig personeel beschikbaar was net na de wateroverlast, is dit niet mogelijk geweest. Daarvoor heeft de ambtelijke organisatie excuses gemaakt aan VDL.

Verder geeft het college aan dat er nog een aantal aanvullende maatregelen door de club genomen kunnen worden om de overlast in de toekomst nog verder te kunnen beperken. Daarbij moet worden gedacht aan de vergroening van de daken en het weghalen van tegels.

Eerder maakten onderstaand tv-item over het waterprobleem:

Categorieen:
Maassluis Politiek