Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Maeslantkering klaar voor stormseizoen na testsluiting

Door: Nelleke Arnout

Gepubliceerd op: zondag 16 september 2018 10:32

Foto: Gerard Oomen


De testsluiting van de Maeslantkering bij Hoek van Holland in de nacht van zaterdag op zondag is goed verlopen. Daarmee is de kering klaar voor het stormseizoen, laat Rijkswaterstaat weten.

Zaterdag rond 18:20 verlieten de gigantische deuren het dok, om 19:50 was het geheel volledig uitgevaren en gezonken in de Nieuwe Waterweg. Zondagochtend om 07:30 was de kering weer geopend voor scheepvaartverkeer. 


Rijkswaterstaat is tevreden over de testsluiting. "Zowel de kering als het operationeel team heeft de test goed doorstaan en zijn klaar voor het stormseizoen," schrijft de organisatie. 

De Maeslantkering wordt elk jaar, tegelijkertijd met de Hartelkering bij Spijkenisse, vlak voor het stormseizoen integraal gesloten om te kijken of alles nog naar behoren functioneert. Het stormseizoen loopt van 1 oktober tot 15 april. 


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Boekestijn
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS