Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Maeslantkering klaar voor stormseizoen

Door: WOSRedactie

Gepubliceerd op: zondag 15 september 2019 10:07

Foto: Rijkswaterstaat


Hoewel buiten het zonnetje nog schijnt, is Rijkswaterstaat al klaar voor het stormseizoen. Zaterdag werd getest of de Maeslantkering in de Nieuwe Waterweg bij Hoek van Holland nog werkt, meldt mediapartner Rijnmond.

De Maeslantkering beschermt, samen met de Hartelkering, de twee miljoen inwoners van Zuid-Holland tegen stormvloeden vanaf zee. Jaarlijks wordt getest of de kering haar werk nog doet en de deuren van de stormvloedkering nog goed functioneren.

De Maeslantkering is onderdeel van de Deltawerken en is tussen 1991 en 1997 gebouwd. De kering bestaat uit twee enorme, beweegbare deuren. Het zijn eigenlijk twee drijvende pontons die leeg naar hun plaats kunnen worden gebracht. Als ze goed liggen, worden ze vol met water gepompt. Daardoor ontstaan massieve barrières.

Naar de testsluiting komen jaarlijks duizenden mensen kijken. De Nieuwe Waterweg is sinds deze zondagochtend weer beschikbaar.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
GJ
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS