Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Man met kapmes bij intocht gaat vrijuit

Door: WOSRedactie

Gepubliceerd op: zaterdag 12 november 2016 17:30

Foto: Tom van Bemmel


De nationale intocht van Sinterklaas in Maassluis is zonder enige wanklank verlopen, zo meldt de politie. Achteraf bleek er ook niks mis te zijn met de 31-jarige Pool die een oud kapmes en andere gereedschappen bij zich had. Hij werd aangehouden en verhoord. De man verklaarde, dat hij op weg was naar zijn vriend en niet eens van plan was om naar de intocht te gaan kijken.

In de aanloop naar de intocht was al duidelijk dat zowel voor- als tegenstanders van 'zwarte Piet' actie wilden voeren. In Maassluis had zich uiteindelijk maar één groepering aangemeld (de NVU die fel voorstander van zwarte piet is). Uit diverse sociale mediacontacten werd wel duidelijk, dat ook andere groepen actie wilden voeren. Ondanks diverse oproepen aan deze groepen om samen afspraken te maken, weigerden deze groepen al het contact.

Ruim 180 aanhoudingen

Op de snelweg werden zaterdag rond het middaguur bussen met groepen mensen gesignaleerd, van wie de politie graag wilde weten wie zij waren en wat zij van plan waren. Uiteindelijk stopten deze bussen uit eigen beweging in Rotterdam. Daar is de politie het gesprek met hen aangegaan en bleek dat het ging om demonstranten. Hen is te verstaan gegeven, op grond van het noodbevel, dat demonstreren in en rondom het centrum van Rotterdam zaterdag niet toegestaan was. Er is aangeboden hen te begeleiden naar Maassluis. De actievoerders wilden daar niet heen en besloten toch lopend het centrum van Rotterdam in te trekken. Daar werden zij uiteindelijk aangehouden

Diverse demonstranten hebben zich tegen hun aanhouding verzet, waardoor agenten zich genoodzaakt voelden geweld te gebruiken. Het gaat in totaal om circa 180 mensen die werden aangehouden.

Verhoor in Maassluis
Een deel van de in Rotterdam aangehouden demonstranten is in bussen naar Maassluis vervoerd om aldaar op het politiebureau te worden verhoord. Er stonden nog veel ME-busjes paraat. Voor de deur van het bureau aan de Westlandseweg bevond zich eind zaterdagmiddag een groep van tussen de 10 en 15 personen die op de vrijlating van hun geestverwanten wachtten.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
's-Heeren Loo
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS