Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Man uit Poeldijk fantaseert bezittingen bij elkaar

Door: Bas Booister

Gepubliceerd op: donderdag 14 juni 2018 15:09

Foto: Signbiblio


Een 59-jarige man uit Poeldijk is de laatste tijd actief in de regio met zeer merkwaardige verhalen. Op zijn fiets rijdt hij naar bedrijven om te vragen hoeveel het kost om het betreffende pand over te nemen. Daarbij worden de meest bizarre bedragen geboden. De een gelooft hem, de ander heeft meteen door, dat er iets niet in de haak is.

Zo ook bijvoorbeeld bij restaurant De Lickebaertshoeve in Maasland, waar eigenaar Frans Coenders al snel doorhad dat hij met een fantast te maken had: "Hij doet zich voor als eigenaar van handelsonderneming De Barre Man, zegt dat ie aan een spierziekte lijdt en dat hij hoofd inkoop bloemen was bij de veiling."

Het bedrijf De Barre Man is in 2015 al failliet gegaan en dat hij aan een spierziekte lijdt is zeer onwaarschijnlijk, gezien het feit dat hij door de hele regio fietst. Hij fantaseert er op los zegt Coenders: "Hij had al tegen een aantal mensen geroepen dat hij over twee maanden een grote heropening zou organiseren hier in de Lickebaertshoeve, met een optreden van de Golden Earring."

Reserveringen
En daar beginnen de problemen. Want mensen die dat horen, beginnen zich af te vragen of hun gedane reserveringen nog wel doorgaan, vertelt de restauranteigenaar: "Daarom moet dit ook bekend worden. Dit moet een keer stoppen. De man moet tegen zichzelf beschermd worden."

Ook een tuinder uit Schipluiden en diverse pandeigenaren in Maasland zijn door de man benaderd. Hij schept graag op over grote aankopen. Zo zou hij drie dure auto's tegelijk hebben gekocht en grootgrondbezitter zijn. "Maar als je dan belt met de autoverkoper, dan blijkt daar niets van waar te zijn."


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Boekestijn
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS