Archief

Mandy van den Berg heeft het prima naar haar zin in Valencia

Als aanvoerster werd Mandy van den Berg in 2017 Europees kampioen met de Oranje Leeuwinnen. Inmiddels is de 29-jarige Naaldwijkse uit beeld geraakt bij het Nederlands elftal, maar geniet ze van het leven als profvoetbalster in Valencia. "Ik ben gelukkig met waar ik ben en wat ik heb", zegt ze in een uitgebreid interview met mediapartner Omroep West.

Westlandia, ADO Den Haag, Vittsjö GIK (Zweden), LSK Kvinner (Noorwegen), Liverpool (Engeland), Reading (Engeland) en Valencia (Spanje). Negentig interlands, zes goals. Landskampioen en bekerwinnaar in zowel Nederland als Noorwegen. Europees kampioen met Oranje in eigen land. En mede op basis daarvan Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Het is een cv waar je moeiteloos mee thuis kunt komen. Maar wat Mandy van den Berg betreft volgen er nog veel meer hoofdstukken. "Ik heb nog steeds de drive om in het buitenland te voetballen", vertelt de verdedigster in Valencia. Ze neemt het woord op een terrasje bij haar stamcafé in de stad. Daar heeft ze fraai uitzicht op het nieuwe Nou Mestalla-stadion van Valencia Club de Fútbol dat nog in aanbouw is. "Dat ik door wil blijven gaan op het veld, staat vast."

Het contract van Van den Berg loopt aan het einde van dit seizoen af, de Westlandse houdt wat dat betreft alle opties open. "Ik heb het hier heel erg fijn. Maar goed, in de voetbalwereld weten we nooit wat er gaat gebeuren..."



A Local Swim


"Op sportief gebied hoop ik net zo te blijven genieten als ik nu doe. Waar dat is, dat gaan we zien. Op andere vlakken wil ik de connectie met het Westland blijven behouden. Zo ben ik aankomende zomer opnieuw trotse ambassadrice van A Local Swim Westland (zwemevenement waarmee geld wordt ingezameld voor onderzoek naar de ongeneeslijke spierziekte ALS, red.). De aanmeldingen gaan enorm rap. Ik kan er zelf waarschijnlijk niet bij zijn, maar ik hoop van afstand mijn steentje bij te kunnen dragen, of waar dan ook. Omdat ik het ook belangrijk vind om dit soort goede doelen een warm hart toe te dragen. En initiatieven die door de Westlanders op deze manier worden ondersteund. Dat vind ik geweldig."

Categorieen:
Naaldwijk Westland Sport