Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Marechaussee wil dagelijks speurhonden in de Hoek

Door: WOSRedactie

Gepubliceerd op: woensdag 2 maart 2016 06:36

Foto: Defensie 1


De Marechaussee wil dat er meer zogenaamde 'migratiehonden' komen om vrachtwagens te controleren op verstekelingen. Nu zijn er vier van deze honden voor heel Nederland. De Marechaussee wil dat er minimaal zes bij komen, zodat er elke dag minimaal twee honden in Hoek van Holland beschikbaar zijn. Dat heeft teamleider Maarten Knol gezegd in het tv-programma EenVandaag op NPO1.

De honden zijn getraind in het herkennen van menselijke geuren, zodat vluchtelingen in vrachtwagens snel ontdekt kunnen worden. De Marechaussee kan ook met CO2-meters vluchtelingen opsporen, maar de honden zijn veel sneller en betrouwbaarder.

Het ministerie van Veiligheid en Justitie zegt met de Marechaussee te overleggen, maar of er extra honden worden ingezet, wilde het ministerie volgens EenVandaag niet zeggen.

In de Nederlandse zeehavens zijn vorig jaar 504 migranten aangehouden, van wie 445 bij de veerverbinding Hoek van Holland-Harwich. Van hen zijn er 265 in Nederland gesnapt en werden er 180 in Engeland opgepakt. Het controlesysteem in Nederland is dus niet waterdicht.

Het aantal migranten dat in Hoek van Holland wordt aangehouden, stijgt de laatste tijd. In januari en februari werden er al 145 aangehouden.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Banner Evides
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS