Archief
De winnende foto van Mark de Wit

De winnende foto van Mark de Wit

Mark (15) uit Den Hoorn wint fotowedstrijd Wereld Natuur Fonds

De 15-jarige Mark de Wit uit Den Hoorn heeft de publieksprijs van de WWF Frans Lanting Photo Award gewonnen. De jonge Midden-Delflander won met een foto van een hert in het bos bij zonsopgang.

"Ik was vroeg opgestaan om foto's te maken in de buurt," zegt Mark over de foto. "In het mooie ochtendlicht trof ik dit hert aan op een duin. Voor mij een gaaf beeld vol prachtige lijnen en silhouetten". Ook het publiek vond de foto mooi: van alle dertig inzendingen kreeg Mark de meeste stemmen.

De prijs werd zondagmiddag uitgereikt in het Nederlandse Fotomuseum in Rotterdam. Naast de publieksprijs werden er door een jury, bestaande uit onder andere model Kim Feenstra en presentator Humberto Tan, ook nog prijzen uitgedeeld in de categorieën kids, young talent en volwassenen.

Bij de publieksprijs kon men op elke foto uit elke categorie stemmen. Mark stak daar met kop en schouders boven uit. De jury is blij met zijn publiekswinst en zegt over de foto: "Het licht is mooi, bijna mystiek, waarbij het damhert majestueus poseert. Het bevestigt dat je niet heel ver hoeft te reizen om een mooi beeld te schieten."



Alle winnaars krijgen een verblijf in een vakantiepark en een meet & greet met natuurfotograaf Jasper Doest. De foto's zijn gebundeld in een boek en voorzien van jurycommentaar. De WWF Frans Lanting Photo Award wordt jaarlijks georganiseerd door het Wereld Natuur Fonds.

Categorieen:
Algemeen