Harry Noordhof

Matig Excelsior Maassluis verliest van Jong Sparta

Excelsior Maassluis heeft op eigen veld een nederlaag moeten incasseren. In het duel met Jong Sparta Rotterdam, bleken de gasten de betere: 1-2. Het betekent de vierde nederlaag in zeven duels.

De wedstrijd begon rommelig, maar in een hoog tempo. Jong Sparta had als bovenliggende partij meer te zeggen en profiteerde daar ook van na een half uur. Na het eerste doelpunt had Excelsior in het resterende deel van de eerste helft weinig meer te zeggen. Na de pauze liep Jong Sparta uit naar 0-2. Toch ging het na de aansluitingstreffer iets beter lopen bij Excelsior en zocht het de gelijkmaker. Desondanks bleef deze uit en blijven de Maassluizers wisselvallig presteren in de tweede divisie.

FC 's-Gravenzande, dat vorige week pas zijn eerste punten pakte in de hoofdklasse A, speelde met 0-0 tegen Rijsoord. 's-Gravenzande was de bovenliggende partij met een aantal kansen, maar moest genoegen nemen met een punt.

Lyra en Monster houden elkaar in evenwicht

In de Derde klasse B speelde Lyra en sc Monster tegen elkaar. Beide ploegen hebben nog niet verloren en hielden elkaar in De Lier op een gelijkspel: 1-1. Lyra kwam vlak voor rust op voorsprong. Maar Monster kreeg vooral in de tweede helft de grootste mogelijkheden. De gasten hadden een strafschop van Ramon Breurs nodig om gelijk te komen.

Ook in de Vierde klasse E werd een streekderby gespeeld tussen Maasdijk en Quintus. Deze werd met 1-0 beslist in het voordeel van de Maasdijkers. Zij boeken de eerste overwinning van het seizoen en het bezorgt Quintus de tweede nederlaag op rij.

Excelsior Maassluis - Jong Sparta 1-2 (0-1)