Archief

Medewerkster De Kreek verrast senioren met orgelman

Het is voor ouderen flink afzien nu er geen bezoek meer mag komen, omdat ze in coronatijd een risicogroep vormen. Medewerkster Caroline van De Kreek in 's-Gravenzande wilde toch wat voor de senioren in het verpleeghuis betekenen en schakelde de hulp in van een orgelman.

Precies op de afgesproken tijd kwam Leo Bransen met zijn draaiorgel 'Klein Jantje' de tuin van De Kreek inlopen, senioren zaten veilig binnen achter het glas. Ook de man Caroline hielp een handje mee; hij mocht een bus van het werk lenen om het orgel op plaats van bestemming te krijgen.

Woordvoerder Ilonka Ouwendijk van zorgorganisatie Pieter van Foreest, waar De Kreek onder valt, is vol lof over het initiatief. "Je ziet de bewoners genieten. We moeten samen door deze crisis, het is niet makkelijk." Ouwendijk wil verder iedereen bedanken op wat voor manier dan ook deze crisisdagen verlicht. Met bloemen, planten, zangers draaiorgels en liefdevolle tekstboodschappen van stoepkrijt. "Geweldig, dat soort dingen kleuren de dag."

Eerder deze week waren er ook al liefdadigheidsacties bij een aantal zorgcomplexen in de regio, toen de zangers Mark Verkade, Ronnie Ronaldo en John Dame een toer maakten langs De Opmaat in Monster, De Terwebloem in Poeldijk, De Ark in Wateringen en het Wijndaelercentrum in Den Haag.