Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Meer woningen sneller en voor hogere prijs verkocht

Door: Stefan van der Meer

Gepubliceerd op: donderdag 11 juli 2019 10:01

Foto: Archief WOS Media


In onze regio zijn het afgelopen kwartaal een stuk meer woningen verkocht dan in het tweede kwartaal van vorig jaar. Die woningen gingen gemiddeld ook voor een hogere prijs en sneller van de hand. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van makelaarsorganisatie NVM.

In de regio Westland werden van april tot en met juni 209 woningen verkocht voor gemiddeld 314.400 euro. In dezelfde periode van 2018 waren dat 175 woningen. De prijsstijging is hier 1 procent. De gemiddelde verkooptijd bedroeg 33 dagen, tegenover 44 dagen vorig jaar.

Maassluis
In Maassluis zijn in het tweede kwartaal 78 woningen verkocht voor gemiddeld 271.500 euro, in diezelfde periode vorig jaar ging het om 'slechts' 59 woningen voor 255.200 euro. De verkooptijd (gemiddeld 47 dagen nu tegenover 71 dagen vorig jaar) ligt ook hier een stuk lager, al moet gezegd worden dat die trend al eerder is ingezet: in kwartaal 2 van 2017 was de verkooptijd nog 86 dagen en een jaar eerder zelfs 117 dagen.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Cultuurweb
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS