Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Meer bodemverontreiniging bij Prinsenbos dan gedacht

Door: Dennis van Schie

Gepubliceerd op: dinsdag 9 juli 2019 16:45


De werkzaamheden naast recreatieplas het Prinsenbos in Naaldwijk lopen vertraging op. In de bodem van de voormalige NAM-winningslocatie is meer verontreiniging gevonden dan gedacht.

Pal naast het huidige Prinsenbos haalde de NAM olie en gas uit de grond. Daar is zo'n dertig jaar geleden mee gestopt. Nu wordt het terrein gesaneerd en uiteindelijk overgedragen aan de huidige eigenaar, het Hoogheemraadschap van Delfland.

"We zijn hier meer vervuilingen tegen gekomen", zegt projectleider Martin Kempers van de gemeente Westland. Bovendien had de NAM afgelopen maanden haar handen vol aan het project bij Molenslag in Monster, dat meer prioriteit had. De verwachting is nu dat in oktober het werk klaar is.

Het is nog maar de vraag of en wanneer het Prinsenbos kan uitbreiden. Eerst moet er met Delfland overeenstemming zijn over de grondaankoop. "Daarna kunnen plannen ontwikkeld worden, maar wij zijn nog steeds afhankelijk van de aankoop."


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Greve banden algemeen
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS