Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Meer dan 100 vrijwilligers betrokken bij Spektakel

Door: Stefan van der Meer

Gepubliceerd op: dinsdag 23 juli 2019 19:00

Foto: WOS Media


Nog één dag en dan kan het Zomerspektakel Maasdijk echt beginnen. Achter de schermen wordt hard gewerkt om alles in goede banen te leiden. Een team van "meer dan honderd vrijwilligers, groot en klein" is actief in het Westlandse dorp.

'Ome Jan' loopt al jaren rond bij het Spektakel. "De mannen onder elkaar maken er één groot feest van. De vrijwilligers zijn vanaf het weekend voor het Spektakel tot na het feest constant bezig", weet hij.

En die mannen worden ondersteund door vrouwen. "Wij zorgen dat alle mannen goed verzorgd worden; dat ze iets te eten en te drinken hebben en dat we ze insmeren zodat ze niet verbranden. Zo kunnen ze lekker doorgaan", zegt een van hen.

Ook al wordt het feest voor de 34ste keer gehouden. Er zijn altijd dingen die anders gaan. Zo was de oude Rabobank altijd een uitvalsbasis voor de organisatie, maar die is onlangs verbouwd tot twintig zorgappartementen. Daarom is nu een aantal kantoorunits op elkaar gezet buiten het terrein.

Het warme weer is ook een aandachtspunt. "Met die hoge temperaturen hebben we veel water laten aanrukken, maar een biertje en wijntje mogen we ook niet vergeten."

In een nieuwe zomerserie trekken wij vanaf deze week door de regio. Elke week in de zomervakantie heeft een eigen thema. Deze week zijn we bij het Zomerspektakel Maasdijk. Woensdag aandacht voor de huidige organisator van het feest.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
TipTop
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS