Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Meer dan dertig bonnen voor vrachtwagenchauffeurs

Door: WOSRedactie

Gepubliceerd op: vrijdag 14 februari 2020 08:53

Foto: WOS


De Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) heeft afgelopen week zeker 32 bonnen uitgeschreven bij controles op vrachtwagenchauffeurs. In aanloop naar Valentijnsdag is extra gecontroleerd op de rij- en rusttijden bij bloementransporteurs. Bij 18% van de gecontroleerde vrachtwagens werden een of meerdere overtredingen vastgesteld.

De controles werden gehouden op de bloemenveilingterreinen van Honselersdijk, Aalsmeer en Rijnsburg en op aan- en afvoerroutes. Rond Valentijnsdag piekt de vraag naar bloemen en ligt overwerken al snel op de loer.

De ILT heeft geen goed woord over voor de overtredingen. "Oververmoeide chauffeurs brengen hun eigen veiligheid en die van medeweggebruikers in gevaar. Daarnaast is er sprake van oneerlijke concurrentie ten opzichte van transporteurs die zich aan de regels houden."

Tijdens de Valentijnactie zijn in totaal 134 vrachtwagens gecontroleerd, waarvan 23 Nederlandse. Daarbij zijn 32 boeterapporten en proces-verbaal opgemaakt voor verschillende feiten. Met een overtredingspercentage van 18% ligt dit beduidend hoger dan het gemiddelde overtredingspercentage van rond de 10%. De meeste overtredingen bestaan uit het rijden zonder bestuurderskaart of met een bestuurderskaart van iemand anders.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
TipTop
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS