Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Meer dijkinspecties door droogte

Door: Stefan van der Meer

Gepubliceerd op: donderdag 2 augustus 2018 14:16

Foto: Dennis van Schie 2


Het Hoogheemraadschap van Delfland gaat vanwege de aanhoudende droogte vanaf maandag nog meer dijken inspecteren. Tot nog toe werden alleen droogtegevoelige dijken gecontroleerd. Er wordt onder meer gekeken naar eventuele schade als droogtescheuren. Waar nodig worden die zo snel mogelijk gerepareerd.

Mensen die bij een dijk wonen wordt gevraagd begripvol te zijn. "Het kan zijn dat een van onze inspecteurs kort over uw terrein loopt. We zullen ons best doen om overlast zoveel mogelijk te beperken."

Delfland adviseerde eerder al om tijdens aanhoudende droogte geen schapen en geiten op de dijken te laten lopen. "In deze situatie is kleinvee op de dijk niet wenselijk: ze eten het gras dat de dijk beschermt en met hun hoeven kunnen ze eventuele scheuren groter maken."


Onlangs maakten wij deze reportage over de dijkinspecties: 


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Boekestijn
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS