Archief

Meer invloed voor jongeren door jongerenraad

Eind dit jaar komt er een landelijk jongerenparlement. Het kabinet wil daarmee de betrokkenheid van jongeren bij de politiek vergroten en ze meer stem geven in de democratie. De gemeente Westland heeft sinds eind vorig jaar een eigen variant: de jongerenraad.

Voorzitter Kevin Klinkspoor en vice-voorzitter Bram Geurds vinden deze manier van politiek bedrijven een goede manier om jongeren meer te betrekken. "Ik merk dat ik heel veel leer in de jongerenraad. Ik denk dat als we meer jongeren politiek bewust en geïnteresseerd maken, dat nooit slecht kan zijn voor de samenleving", aldus Geurds.

"Het gaat ook over onderwerpen die heel dicht bij de jongeren staan", weet Klinkspoor. "Hangjongeren, woningbouw of scholen. Dat is voor mij interessant om invloed op te hebben."

"We zitten met een zeer gevarieerde club jongeren. Zowel qua woonplaats als leeftijd en opleidingsniveau", aldus Klinkspoor. "We merken alleen nog dat mensen ons van buitenaf niet altijd weten te vinden. Je kunt ons bijvoorbeeld DM'en via Instagram of een e-mail sturen. Dat zou wat ons betreft vaker mogen."

De jongerenraad vergadert één keer per maand op donderdag. In september organiseert jongerenraad Westland een groot debat over excessief alcoholgebruik onder Westlandse jongeren, waarvoor ook staatssecretaris Paul Blokhuis is uitgenodigd.

Categorieen:
Westland Politiek