Archief
WOS Media

WOS Media

Meer kansen voor regiobedrijven bij opdrachten Westland

Om bedrijven in de regio meer kansen op opdrachten te geven, heeft de gemeente Westland een nieuw inkoopbeleid vastgesteld. Dit geldt voor opdrachten met een bedrag tot 221.000 euro. Tevens wordt in het nieuwe beleid ook sociaal en duurzaam ondernemen gestimuleerd.

Door het nieuwe beleid kunnen ook ondernemers van net buiten Westland zich inschrijven voor de Database Lokale Ondernemers. Het gaat om ondernemers uit Midden-Delfland, Maassluis, Hoek van Holland en de aan het Westland grenzende Haagse wijk Wateringse Veld. Bedrijven die in dat adressenoverzicht staan, maken meer kans om opdrachten te krijgen. In verband met Europese regelgeving geldt hierbij voor het inkopen van producten en diensten een maximumbedrag van 221.000 euro.

Sociale en duurzame doelen

Het nieuwe inkoopbeleid stimuleert niet alleen de lokale economie. De gemeente wil ook mensen met achterstand op de arbeidsmarkt aan het werk helpen. Ondernemers die zich daar hard voor maken krijgen eerder opdrachten. Daarnaast wordt een opdracht eerder gegeven aan een ondernemer die aandacht besteedt aan circulair inkopen. Dit betekent dat ondernemers die verspilling van grondstoffen voorkomen en materialen hergebruiken, voorrang krijgen.