Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage uploaden op onze website. Wij zullen deze controleren en bij goedkeuring publiceren.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Meer 'natuur' in Hoek van Holland

Door: Kees van Doorn

Gepubliceerd op: vrijdag 26 januari 2018 11:05


Hoek van Holland wordt nog aantrekkelijker voor recreanten en natuurliefhebbers. De Stichting Duinbehoud en de gemeente Rotterdam hebben een overeenkomst getekend voor meer 'natuur' in de badplaats. Die biedt voldoende zekerheid voor een goede inpassing van de Hoekse Lijn en daarom trekt Duinbehoud haar beroepsprocedure tegen het bijbehorende bestemmingsplan in.

De duinen tussen de Nieuwe Waterweg, Zeekant, Rivierkant en de Badweg (Het Voorduin en Het Groene Strand) krijgen een natuurbestemming. De intentie is dat de provincie deze gebieden toevoegt aan het Natuurnetwerk Nederland, waardoor ze ruimtelijk beschermd worden. In delen van het Voorduin worden bunkers toegankelijk gemaakt om de militaire geschiedenis van dit gebied beter zichtbaar te maken.

De gemeente steekt geld in het beheer van de Hoekse Bosjes en het  Roomse Duin, beide onderdeel van het Natura2000-gebied. Verder krijgt de voormalige Vafamil-camping een natuurbestemming onder beheer van Het Zuidhollands Landschap. En de Nauwe korfslakken die zich in het gebied bevinden waar een tunnel voor de metrolijn komt, zullen naar een andere plek in het Natura 2000-gebied worden overgebracht.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Boekestijn
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS