Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Meer over huisvesting arbeidsmigranten in september

Door: WOSRedactie

Gepubliceerd op: woensdag 11 juli 2018 16:05


Wethouder Karin Zwinkels van de gemeente Westland hoopt in september meer te kunnen zeggen over locaties waar tijdelijke huisvesting van arbeidsmigranten mogelijk zou moeten zijn. Gedacht wordt aan zo’n zestien plekken vlakbij tuinbouwgebieden. De lokale partijen GBW, LPF en Westland Verstandig vinden de zoektocht te lang duren en willen opnieuw huisvesting op tuinbouwbedrijven mogelijk maken.

Een motie van deze drie partijen om tegelijkertijd te gaan werken aan een regeling voor 'huisvesting bij de kweker' werd dinsdagavond uiteindelijk nog niet in stemming gebracht. Dit zou het huidige proces doorkruisen waarin Zwinkels bezig is in samenwerking met uitzendbureaus en tuindersorganisatie LTO Glaskracht. Jacco Vooijs van LTO had als inspreker in de raadsvergadering een dringend beroep op de gemeenteraad gedaan om "de broedende kip niet te storen". De meeste andere fracties waren het daar mee eens.

Zwinkels wil structureel 2.000 bedden regelen en zoekt daarvoor geschikte locaties. "Het college zit niet stil, we nemen geen reces", aldus Zwinkels. De drie lokale partijen vinden dat het allemaal al te lang duurt en willen het probleem direct aanpakken. Daarom willen ze dat tegelijkertijd alsnog een regeling wordt ontwikkeld waarbij kleinschalige huisvesting in het glastuinbouwgebied op eigen bedrijf mogelijk gemaakt wordt.

Die regeling zou moeten voortduren totdat er feitelijk huisvesting voor tenminste 2.500 tijdelijke arbeidsmigranten -werkzaam in Westland- mogelijk is gemaakt. De inmiddels aan glastuinders verleende tijdelijke vergunning, zou dan een half jaar na het bereiken van die doelstelling moeten aflopen. Zwinkels merkte daarover op: "Wij hebben ook geen mensen om zo’n regeling te handhaven."


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Greve banden algemeen
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS