Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Meer skeletten gevonden rondom Oude Kerk

Door: Dennis van Schie

Gepubliceerd op: donderdag 21 september 2017 09:04

Foto: Boudewijn Vermeer


Bij de Oude Kerk in Naaldwijk zijn donderdagochtend opnieuw menselijke resten opgegraven. Rond 8.30 uur haalden archeologen vier schedels uit de grond. De resten behoren waarschijnlijk bij een oude begraafplaats naast de kerk.

"De skeletten lagen ongeveer een meter onder de grond", zegt verslaggever Boudewijn Vermeer. Het afgraven van de grond is nodig vanwege het planten van een boom. Bij werkzaamheden eerder deze week aan een waterleiding vond de gemeente al andere overblijfselen.

De begraafplaats bij de Oude Kerk aan het Wilhelminaplein was tot 1814 in gebruik. "Het vermoeden is dat het voormalige kerkhof buiten de grenzen lag van de huidige kerktuin en het daaromheen gebouwde muurtje", aldus de gemeente Westland.


De vondsten zorgen waarschijnlijk niet voor vertraging in de herinrichting van het Wilhelminaplein, die maandag is begonnen. Het werk aan het Wilhelminaplein moet medio december afgerond zijn. 


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Greve banden algemeen
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS