Archief
WOS Media

WOS Media

Meer snackgroenten verkocht: 'ze doen mee als volwassen snack'

De verkoop van snoepgroenten bij supermarkten zit in de lift. De omzet van snoepgroenten is in drie jaar tijd met 70 procent gegroeid tot bijna 94 miljoen euro, weet onderzoeksbureau IRI. Westlandse snackgroententelers doen daarom goede zaken.

Bij Westlandpeppers aan de Burgemeester Crezeelaan in De Lier is dat niet anders. "Je merkt dat snackgroenten in het algemeen populairder worden", zegt Pieter Boekestijn. Hij teelt op 7,5 hectare paprika's, waaronder rode, gele en oranje snackpaprika's. "Ze doen mee als volwassen snack voor kinderen en volwassen".

Want scholen spelen een belangrijke rol in de afzet. Die kiezen steeds vaker voor een gezonder alternatief. Ook qua winstmarge zijn deze mini-groentes interessant voor de supermarkt. Een klant moet voor de kleine snoepgroentes heel wat meer euro's neertellen dan bijvoorbeeld voor een normale komkommer.

Of de afzet van Westlandpeppers de komende jaren verder toeneemt? "Snackpaprika's zullen zich ontwikkelen tot volwassen artikelen in de markt, maar het zal altijd een niche product blijven", verwacht Boekestijn. "Ik denk niet dat het een verdere vlucht gaat nemen".

Categorieen:
De Lier Westland Economie