Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Meer vondsten van tomatenvirus in regio

Door: Stefan van der Meer

Gepubliceerd op: dinsdag 11 februari 2020 13:50

Foto: NVWA 2


Het tomatenvirus ToBRFV is op nog eens drie glastuinbouwbedrijven in onze regio aangetroffen. Het gaat om twee nieuwe bedrijven in Westland en één in Midden-Delfland. Dat meldt de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA).

Daarmee komt het totaal aantal vondsten in onze regio op negen. Bovendien geldt bij twee Westlandse bedrijven nog een zware verdenking. Het virus tast tomaten- en paprikaplanten aan. De aangetaste vruchten zijn wel gewoon eetbaar maar niet meer verkoopbaar. De planten sterven af. Bedrijven die te maken hebben met het virus zijn verplicht dit te melden bij de NVWA.


Naast de negen getroffen bedrijven in onze regio, zijn er ook vier vondsten gedaan in Hollandse Kroon, twee in Brielle en één in Reimerswaal en Haarlemmermeer.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
GJ
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS