Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage uploaden op onze website. Wij zullen deze controleren en bij goedkeuring publiceren.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Meerdere aanhoudingen voor mensensmokkel in Hoek van Holland

Zowel vorige week als deze week zijn er meerdere aanhoudingen op verdenking van mensensmokkel verricht. Dat meldt de Koninklijke Marechaussee. Tussen vorige week dinsdag en afgelopen maandag ging het om vier personen die mensen uit verschillende landen mee hebben geprobeerd te smokkelen.

Op een vrachtwagen die geparkeerd stond op een van de veerboten van Stena Line sloeg een speurhond aan. Voor de Marechaussee een reden om deze vrachtwagen verder te onderzoeken. In het vrachtgedeelte werden twee personen aangetroffen. De Marechaussee heeft de 50-jarige Roemeense vrachtwagenchauffeur aangehouden op verdenking van mensensmokkel. Hij is inmiddels in verzekering gesteld. Naar de identiteit van de twee gesmokkelden wordt een onderzoek ingesteld. De boot stond klaar voor de overtocht naar Engeland.

Afgelopen zaterdag heeft de Marechaussee in Hoek van Holland een 30-jarige Albanees aangehouden met een valse Italiaanse identiteitskaart. Een 62-jarige Italiaan die hem begeleidde is aangehouden voor mensensmokkel. Deze 62-jarige verdachte is inmiddels in bewaring gesteld.

Vorige week dinsdag werd een 54-jarige man uit Amsterdam samen met een 30-jarige Oekraïense vrouw gearresteerd door de Marechaussee. Ze worden ervan verdacht twee Oekraïense vrouwen met valse Roemeense identiteitskaarten naar Engeland te willen smokkelen. Ook deze verdachten zijn in bewaring gesteld. De Marechaussee doet verder onderzoek naar alle drie de zaken, onder leiding van het Openbaar Ministerie Rotterdam.


Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS