Archief
WOS Media

WOS Media

Meerderheid Westlandse raad aanwezig bij extra vergadering

Een ruime meerderheid van de Westlandse gemeenteraad is deze dinsdagavond aanwezig bij de extra vergadering die is uitgeschreven door waarnemend burgemeester Van Ardenne. Om te kunnen vergaderen moeten er minimaal 21 van de 39 leden aanwezig zijn. Dat is een wettelijke eis.

De fracties van CDA (10 leden), GBW (6 leden), D66, GroenLinks en PvdA (elk 1 zetel) zijn compleet. De fracties van LPF (6 van de 8) en Westland Verstandig (7 van de 8) zijn bijna compleet. ChristenUnie-SGP heeft 1 van de 2 leden aanwezig en de VVD slechts 1 van de 3.

Of alle wethouders erbij zullen zijn, kon een voorlichter van de gemeente niet zeggen. Wel is bekend dat wethouders Snijders en Van der Stee dinsdagochtend niet aanwezig waren bij het collegeoverleg.



Fractievoorzitters van partijen die aangeven dat niet iedereen aanwezig kan zijn, geven aan dat raadsleden die niet kunnen, nog op vakantie zijn. Bij de VVD en de ChristenUnie-SGP zijn de fractievoorzitters zelf niet aanwezig. Maar dat is volgens CU-SGP-fractievoorzitter Willy de Zoete geen probleem. Volgens haar is het allemaal wat opgeblazen: "Het gaat waarschijnlijk over één of ander commercieel belang."

CDA-fractievoorzitter Jenny Vermeer heeft haar fractie compleet, maar is er niet blij mee dat ze hen op het allerlaatste moment moest optrommelen: "Maar goed, er zal wel een goede reden voor zijn." VVD-fractievoorzitter Sander Zuyderwijk stelt vanaf zijn vakantieadres dat hij nog om een week uitstel heeft gevraagd: "Dan hadden we met meer kunnen zijn. Maar uitstellen bleek niet mogelijk."

De gemeenteraad van Westland heeft deze dinsdagavond een extra raadsvergadering over een dringende kwestie rond de huisvesting van arbeidsmigranten. Waar het precies over gaat, is niet duidelijk. De fractievoorzitters worden daar deze avond om 18.00 uur over geïnformeerd.

De vergadering zelf is vooralsnog gepland als 'niet openbaar'. De gemeenteraad besluit uiteindelijk zelf of de vergadering alsnog openbaar kan worden gehouden.

Categorieen:
Westland Politiek