Archief

Meeste miljonairs in Midden-Delfland

Huishoudens met een goed gevulde portemonee in de regio zijn vooral te vinden in de gemeente Midden-Delfland. Ongeveer 3,3 procent van de huishoudens daar was in 2014 miljonair, dat komt neer op ongeveer 240 huishoudens, zo blijkt uit cijfers van het CBS. Ten opzichte van 2013 is het aantal iets gestegen: toen was 3,1 procent van de huishoudens in Midden-Delfland miljonair.

Midden-Delfland staat hiermee op de 27ste plaats van de 390 gemeenten in Nederland. Westland telde in 2014 ongeveer 1070 miljonairshuishoudens, dat komt neer op een percentage van 2,5 procent. Hiermee ligt het aantal miljonairshuishoudens in Westland boven het landelijk gemiddelde. Het aantal miljonairs in Westland is vergeleken met 2013 vrijwel gelijk gebleven, toen was 2,4 procent miljonair.

In Maassluis wonen met circa 100 huishoudens de minste miljonairs in de regio, dat is 0,7 procent van alle huishoudens in Maassluis. Hiermee behoort Maassluis tot de 25 gemeentes met de minste miljonairshuishoudens in Nederland. Net als in Westland bleef het percentage miljonairs in Maassluis (2013: 0,6 procent) nagenoeg gelijk.

De meeste miljonairshuishoudens zijn te vinden in de gemeente Laren, waar 10,1 procent van de huishoudens miljonair is. Sinds 2012 neemt het aantal miljonairs in Nederland toe. Miljonairshuishoudens hebben een vermogen van meer dan een miljoen euro, exclusief de waarde van de eigen woning en eventuele hypotheekschuld.