Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Meezingen met liedjes Kromme Jongens op Westland Kros

Door: Dennis van Schie

Gepubliceerd op: dinsdag 30 januari 2018 17:43


Goed nieuws voor fans van de Kromme Jongens. Komende zomer wordt op het evenement De Westland Kros een ode gebracht aan de muziekband. Dat maakte voorman Peter Kruithof vanmiddag bekend op WOS Radio.

Op vrijdagavond 15 juni worden op het podium van De Westland Kros liedteksten geprojecteerd, die de bezoekers uit volle borst kunnen meezingen. "De Kromme Jongens-musical in een nieuw jasje, een echt meelal-festival", zei Peter Kruithof. Bekende Nederlanders en spelers uit de Kromme Jongens musical zullen hun medewerking verlenen. 

De Kromme Jongens gaven jarenlang optredens op alle dorpsfeesten in Westland en omgeving. Zelfs de veilinghal van FloraHolland was in het verleden het decor van een show. Veel teksten gaan over het harde, onzekere tuindersleven van weleer.

Na bijna tien jaar van muziek maken gaven De Kromme Jongens in november 1997 twee stijf uitverkochte afscheidsconcerten in De Leuningjes in Poeldijk. In 2006 en 2007 volgde een musical over de band, die ruim 26.000 bezoekers trok.

Vanwege het grote succes van die musical, begon het bij de bandleden weer te knagen. Daarom gaven zij in de zomer van 2011 twee optredens op het Juliana Sportpark in 's-Gravenzande. Ook kwam een nieuw album uit.  Vanwege het slechte weer viel een van die optredens letterlijk in het water. Daarom werden een jaar later twee nieuwe concerten gegeven, ditmaal in een overdekte feesttent.


De Westland Kros wordt gehouden op vrijdag 15 en zaterdag 16 juni op sportpark de Hoge Bomen in Naaldwijk. 


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Banner Evides
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS