Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage uploaden op onze website. Wij zullen deze controleren en bij goedkeuring publiceren.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Meldkamer DCMR bestaat 50 jaar: 'ontvangen jaarlijks 35.000 meldingen'

De meldkamer van milieudienst DCMR in het Rijnmond-gebied bestaat in 2017 vijftig jaar. Maar wat gebeurt daar nu precies? WOS Media mocht deze week een kijkje in de keuken nemen. "Wij ontvangen hier jaarlijks meer dan 35.000 meldingen."

"Enerzijds zijn dat meldingen van bedrijven, die conform vergunningen bepaalde zaken moeten melden", zegt meldkamercentralist John Korteweg, Anderzijds krijgen wij ook heel veel meldingen van burgers die overlast ervaren. Dan gaat het vaak over stank of geuren die door de industrie in het Rijnmondgebied worden veroorzaakt. Daar stellen wij dan onderzoek naar in."

In de meldkamer zitten dagelijks twee medewerkers, maar als zich bijvoorbeeld grote incidenten in de industrie afspelen dan kan die capaciteit worden uitgebreid. "Dan zitten er mensen bij wijze van spreken thuis met piket en daar kunnen wij aanspraak op doen."

Bij grote incidenten, zoals de enorme brand eind juli bij Shell in Pernis, komt de milieudienst al snel in beeld. "Die melding komt dan hier binnen en dan houden wij een soort conference call met diverse overheidspartners. Daarnaast sturen wij ook een milieupiketeur aan, die onderzoek op locatie gaat uitvoeren."


Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS