Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Metro in de toekomst op Nederlandse groene stroom

Door: Bas Booister

Gepubliceerd op: donderdag 31 oktober 2019 10:17

Foto: RET


Onder meer de Hoekse Lijn moet in de nabije toekomst op Nederlandse groene stroom gaan rijden. Dat heeft vervoersbedrijf RET afgesproken met energieleverancier Eneco. Daarbij wordt niet alleen gebruik gemaakt van de huidige duurzame energiebronnen, maar ook van nieuwe bronnen zoals een toekomstig windpark op Rozenburg.

De twee bedrijven hebben een contract getekend voor tien jaar. Eneco gaat jaarlijks 135 miljoen kWh leveren aan de RET - wat gelijk staat aan het verbruik van circa 43.000 huishoudens. Uiteindelijk hebben de bedrijven de gezamenlijke ambitie om in 2030 meer duurzame energie op te wekken dan de RET verbruikt.

Naast de metro's gaan ook de trams, bussen, stations en kantoren van de RET omschakelen naar duurzame energie uit Nederland.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
TipTop
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS