Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Metro mogelijk nog deze zomer in gebruik

Door: Bas Booister

Gepubliceerd op: vrijdag 10 mei 2019 14:13

Foto: Louwrens Parre


De kans dat de Hoekse Lijn nog deze zomer gaat rijden, wordt steeds groter. Vanaf komende maandag gaat de metro volgens het zogeheten 'testbedrijf' rijden. Op die manier kan worden vastgesteld of alles goed werkt voor de ingebruikname van de Hoekse Lijn als metroverbinding.

Eerdere problemen met de beveiligingssoftware lijken te zijn opgelost, zo blijkt uit de brief van de Rotterdamse wethouder Arjan van Gils. Zodoende mogen de metrotoestellen op volle snelheid rijden en hoeft er niet, zoals eerder bedacht, 'op zicht' te worden gereden in lagere snelheid.

Wanneer de metro precies in gebruik kan worden genomen, is overigens nog niet duidelijk. Als er geen fouten worden ontdekt tijdens het testbedrijf en alle benodigde vergunningen binnen zijn, is dat mogelijk eind juli, begin augustus. Nu is er slechts een veiligheidsverklaring voor de testfase.

De ombouw van de Hoekse Lijn van trein- naar metroverbinding startte op 1 april 2017 en zou oorspronkelijk vijf maanden later klaar zijn. Sinds die tijd zijn er allerlei problemen opgedoken die de ingebruikname ernstig hebben vertraagd. Reizigers tussen Hoek van Holland en Schiedam zijn momenteel aangewezen op vervoer met bussen.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Greve banden algemeen
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS