Archief

Midden-Delfland doet niet mee aan Schone Lucht Akkoord

De gemeente Midden-Delfland gaat niet meedoen aan het Schone Lucht Akkoord. Dat blijkt uit de beantwoording van schriftelijke vragen van de OGP-fractie. Volgens het college van burgemeester en wethouders is aansluiting onnodig omdat Midden-Delfland zelf al een duurzaamheidsprogramma heeft en het bovendien extra geld kost.

Het college onderschrijft wel de doelstellingen van het Schone Lucht Akkoord, maar denkt zelf al genoeg te doen op dit vlak. Zo is er onder meer een campagne om mensen te informeren over de nadelige effecten van houtstook en hebben het zogeheten warmtetransitieplan en het project "kringloop boeren" ook een effect als het gaat om verbetering van de luchtkwaliteit.

Hoewel burgemeester en wethouders vooralsnog geen noodzaak zien om bij het akkoord aan te sluiten, wordt er later nog wel gekeken naar de uitgewerkte plannen van het akkoord: "Wij kiezen ervoor om eind 2020 als er meer duidelijkheid is over de uitvoering van maatregelen in het akkoord te beoordelen in hoeverre maatregelen inpasbaar zijn in ons bestaand beleid en uitvoerings- en monitoringsprogramma."