Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Midden-Delfland: geen BTW-verhoging op groente en fruit

Door: Stefan van der Meer

Gepubliceerd op: woensdag 12 september 2018 12:37

Foto: Signbiblio


Een meerderheid van de gemeenteraad in Midden-Delfland wil niet dat de BTW op gezond voedsel verhoogd wordt van 6 naar 9 procent. De PvdA-fractie gaat over twee weken tijdens de raadsvergadering een motie indienen, waarin het college van B en W wordt verzocht een brief te sturen naar het ministerie van Volksgezondheid, met de vraag om terug te komen op het voornemen.

De BTW-verhoging is één van de afspraken die is gemaakt in het regeerakkoord in 2017. Volgens commissielid Johan Meijdam (PvdA) is gezond eten een belangrijk thema en worden huishoudens met een laag inkomen hierdoor getroffen. Hij stelde het onderwerp aan de kaak, nadat eerder ook de gemeenten Simpelveld en Velsen al - naar aanleiding van een motie - een beroep deden op de minister.

Meijdam voelde zich gesteund door alle fracties, behalve die van de VVD. Volgens het liberale raadslid Jerry Moerman is dit een onderwerp waar de gemeenteraad niet over gaat.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Greve banden algemeen
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS