Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage uploaden op onze website. Wij zullen deze controleren en bij goedkeuring publiceren.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Midden-Delfland kiest voor burgervariant reconstructie Wippolderlaan

Door: Stefan van der Meer

Gepubliceerd op: vrijdag 6 juli 2018 13:34

Foto: Visualisatie Westlandvariant


Het college van burgemeester en wethouders in Midden-Delfland wil dat de Wippolderlaan (N211) aangepakt wordt volgens de zogeheten WestlandVariant. Deze variant omvat onder meer verdiept aangelegde kruisingen en zorgt voor minder hinder bij omwonenden in de Zwethzone.

De weg moet grootschalig worden aangepakt worden vanaf de kruising met de Veilingroute tot aan de oprit bij de A4. In het plan van de provincie uit 2016 staat dat de Wippolderlaan tussen de Veilingroute en de Laan van Wateringse Veld wordt verbreed van 2 x 2 naar 2 x 3 rijbanen en dat de twee kruisingen verhoogd worden aangelegd. De bewoners zijn bang dat het dit plan meer herrie oplevert en dat (een deel van) het natuurgebied Zwethzone tussen Wateringen en Den Hoorn hierdoor verdwijnt. Daarom hebben zij een alternatief ingediend.


De betrokken gemeenten Westland en Midden-Delfland is gevraagd om advies uit te geven over de twee plannen. Hoewel de Westlandvariant 20 miljoen euro meer gaat kosten, heeft Midden-Delfland dus de voorkeur voor deze oplossing. Dat heeft met name te maken met het behoud van de Zwethzone en het feit dat er een breed draagvlak voor de Westlandvariant is bij burgers, zo laat een woordvoerster desgevraagd weten.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Greve banden algemeen
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS