Archief
Google Streetview

Google Streetview

Midden-Delfland legt geldboete op na illegale bomenkap

Burgemeester en wethouders in Midden-Delfland gaan een geldboete opleggen aan het Hoogheemraadschap van Delfland, omdat het zonder vergunning een boom heeft gekapt in het buitengebied van Maasland. Dat liet wethouder Sonja Smit dinsdagavond weten tijdens een commissievergadering, na vragen van Mijn Partij.

Het gaat om een 80-jarige es naast het gemaal aan de Commandeurskade. Volgens Delfland was de boom al enige tijd ziek. Daarom ging het woensdag over tot de kap.

Dat mag echter niet, omdat alle bomen in het buitengebied momenteel beschermd zijn en er daarom eerst een vergunning moet worden aangevraagd, vertelde Smit. De wethouder was dan ook 'zeer onaangenaam verrast', toen zij vrijdag op de hoogte werd gesteld. "Op z'n Hollands gezegd, was ik er gewoon ziek van."

"Het buitengebied is ons zeer waardevol en daarom gelden er regels voor kappen in het buitengebied. Die gelden voor iedereen, dus ook voor het hoogheemraadschap. Nu is onherstelbare schade gedaan, die boom krijgen we niet meer terug. We gaan dan ook een geldboete opleggen."

Smit sprak dinsdag nog met haar collega in het dagelijks bestuur van Delfland. "Die heeft zijn excuses aangeboden. We gaan nu, naast de geldboete, in overleg om te kijken wat er nog te herstellen valt."