Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage uploaden op onze website. Wij zullen deze controleren en bij goedkeuring publiceren.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Midden-Delfland megatrots op nieuwe fietspaden

Door: Dennis van Schie

Gepubliceerd op: donderdag 12 juli 2018 14:12


De gelaatsuitdrukking van wethouder Sonja Smit spreekt voor zich. De kersverse bestuurder van Midden-Delfland komt superlatieven tekort over de nieuwe fietspaden in haar gemeente: de Ommedijk en het Groeneveldse Pad.

De Ommedijk is de nieuwe fietsverbinding tussen de Woudseweg in Den Hoorn en de Rijksstraatweg richting Schipluiden. Het pad loopt onder de nieuwe Zuidhoornseweg door en scheelt een paar kilometer omrijden, zonder gedoe met verkeerslichten. Vroeger lag hier de bekende slinger het dorp in.

Het Groeneveldse Pad is een nóg groter paradepaardje van Midden-Delfland. Smit: "Westland en Midden-Delfland liggen nu een paar kilometer dichter bij elkaar. Zelfs voor de opening van het fietspad was het hier ontzettend druk."

Het heeft ruim zeven jaar geduurd voordat het fietspad er lag. Honderd verschillende betrokkenen, honderd verschillenden wensen. Er waren zorgen van schaatsers over de hoogte van bruggen vanwege ijsvorming, zorgen van boeren over het afstaan van gronden en zorgen bij het waterschap over de stevigheid van de dijk.

Maar dat is allemaal achter de rug. Iedereen is nu blij met het resultaat. "We zijn er ontzettend trots op", aldus de wethouder. Met de opening van het fietspad in de Groeneveldse Polder is het recreatiegebied Zwethzone helemaal af. Het pad is niet twee maar drie meter breed, dus ook uitstekend geschikt voor skaters.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Beukers
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS